DAGENS MIDDAGSTIPS:
Sitronduftende purreløksgrateng
Dagens middag er en deilig grateng som fyller kjøkkenet med sitrusdufter. God middag!
3 stk. purre
200 g røkt skinke
1 beger cottage cheese
1 dl matfløte
1 stk. sitron, revet skall og saft
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper
100 g hvitost , revet
50 g mandelflak
I stekeovn på 225 °C midt i ovnen i 15 - 20 minutter.
Vask og skjær purrene i ca 10 cm store biter. Slå skinkeskivene rundt hver purrebit og legg dem tett i en smurt ildfast form. Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper. Hell blandingen over purrene. Dryss over revet ost og mandelflak. Gratineres midt i ovnen til purren er mør og osten har fått gyllen farge.
Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter
Denne saken ble første gang publisert 15/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.