DAGENS MIDDAGSTIPS:

Sitronduftende purreløksgrateng

Dagens middag er en deilig grateng som fyller kjøkkenet med sitrusdufter. God middag!

DAGENS MIDDAGSTIPS: Sitronduftende purreløksgrateng
DAGENS MIDDAGSTIPS: Sitronduftende purreløksgrateng Foto: Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Astrid Hals
Sist oppdatert

3 stk. purre

200 g røkt skinke

1 beger cottage cheese

1 dl matfløte

1 stk. sitron, revet skall og saft

½ ts salt

½ ts malt hvit pepper

100 g hvitost , revet

50 g mandelflak

I stekeovn på 225 °C midt i ovnen i 15 - 20 minutter.

Vask og skjær purrene i ca 10 cm store biter. Slå skinkeskivene rundt hver purrebit og legg dem tett i en smurt ildfast form. Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper. Hell blandingen over purrene. Dryss over revet ost og mandelflak. Gratineres midt i ovnen til purren er mør og osten har fått gyllen farge.

Oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for meieriprodukter

Denne saken ble første gang publisert 15/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også