Oppskrifter med blodappelsin
Sett tennene i en blodappelsin
La deg ikke skremme, det er høyst tvilsomt at vampyrer finner næring i blodappelsiner.
Bleke vampyrer kunne nok ha trengt en solid overføring av C-vitaminer, men blodappelsinen er det først og fremst du som bør sette tennene i.
Vi omdøper deg...
Noen små borgere kan nok tro at det dreier seg om ekte blod i blodappelsin, og sier «æsj!» og «nei, takk!»
Det var også spesielt barna Bama hadde i tankene da de bestemte seg for egenhendig å omdøpe blodappelsinen til «rød appelsin» i 2006. I tillegg syntes fruktleverandøren at ordet «blodappelsin» var vemmelig.
Markedsføringen med nytt navn ga frukter, første året skjøt salget i været med hele 70 prosent!
Mer antioksidanter
Blodappelsiner, eller røde appelsiner om du vil (sistnevnte er for pyser ifølge Anne.Kat. Hærland), er minst like gode som andre appelsiner.
De har frisk smak, ikke sure som de en gang var, samtidig som nivået av antioksidanter er litt høyere enn for vanlige appelsiner. Det kan vi takke det røde pigmentet antocyanin for.
Stjerne blant kokker
Det røde gjør blodappelsinen til et spennende innslag i matlaging. Bagatelle-sjef Eyvind Hellstrøm serverer skreien, blodappelsinens samtidige i vintersesongen, sammen med en spenstig saus av blodappelsiner.
Salatmester Jørgen Kolderup bruker den i salat med skøkreps. Du kan gjøre det samme.
Videre kan du unytte fargeprakten i kaker, sorbeter og graniteer, og du kan lage nypresset appelsinjuice. Det er heller ingenting i veien for å bruke blodappelsin i oppskrifter der vanlige appelsiner inngår.
Fristet? Ikke vent for lenge, sesongen er nå og varer til april.
Salat med stangselleri, sitrusfrukter, vanilje og sjøkreps
LES OGSÅ:
Granateple - en juvel blant frukter
Kilder: bama.no , no.wikipedia.org , Newswire, «Inn med sølvskje» av Anne Kat. Hærland og Eyvind Hellstrøm (Pantagruel 2007)
Denne saken ble første gang publisert 27/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.