Brennelse som mat
Se VM i brenneslespising
Folk flest skyr planten som ilden, men det finnes unntak.
Disse våghalsene konkurrerte lørdag om å spise mest brennesle i det årlige verdensmesterskapet i brenneslespising i Dorset i England.
Reglene for konkurransen er strenge, forteller dommeren.
Les også: Slik lager du mat av ugress
Stengelen og bladet har brennhår som skyter ut en giftig væske, når spissen brytes av. I spisekonkurransen er det derfor viktig å rulle bladene sammen og dyppe dem i vann - eller øl - for å dempe den stikkende følelsen.
Les også: Brennesle gir deg gratis gjødsel
Galskapen har imidlertid et historisk opphav. I den lille byen Marshwood i Dorset i 1986, kranglet to bønder om hvem som hadde de lengste brenneslene på sine jorder. Så foreslo verten på den lokale puben en konkurranse, som etter hvert ble en kamp om å spise mest av planten.
Konkurransen har både et herre- og damelag. Denne gangen var det to lokale entusiaster som vant, begge fra pub- og restaurantbransjen. De spiste totalt 14 og en halv meter brennesle hver.
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 16/06 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.