Det raskeste brødet du kan lage
Nå kommer hurtigbrødet
Du lager det på tre minutter. Og du trenger en øl.
- Å nei! Vi har har ikke brød!
Alle foreldres mareritt. Det er snart leggetid og på den andre siden av søvnen truer nok en dag med frokost og matpakker.
Og så har du ikke brød.
Dette brødet tar 1 time og 3 minutter fra begynnelse til slutt!
Det er derfor det er kjekt å ha denne fantastiske oppskriften på øllebrød på repertoaret.
La meg ta det med en gang: Du trenger ikke bruke øl, men du verden så godt det blir om du spanderer en god boksøl på dette brødet.
Jeg snublet (ikke helt tilfeldig) over denne oppskriften på food.com. De skryter av brødet er Googles førstevalg. Og det er det god grunn til.
For: Makan til enkelt brød å bake har kan jeg ikke huske å ha sett.
Det raskeste brødet man kan bake
Det raske brødet er kameraten til "verdens beste brød", hvor du lar det gjære over natta, før du baker brødet i en glovarm ovn. Resultatet er forbløffende fabelaktig og jeg oppfordrer alltid alle til å lage dette brødet. Men, dersom du ikke har tid er det kjappe brødet et strålende alternativ.
Sånn gjør du det: Ta tre kaffekopper med hvetemel og sikt det ned i en bolle. Ha i bakepulver, salt og en klype sukker før du heller i en boks med øl.
Kna det sammen (nå har det gått tre minutter) og sett det i ovnen. Om en time er det ferdig.
Du får nøyaktige mål nedenfor, men nå har jeg vent meg til å bruke kaffekoppene som mål. Og det fungerer utmerket.
Et "triks": Det blir bedre om du heller over (eller pensler om du er den typen) litt smeltet smør. Jeg fikk en innskytelse da det var 20 minutter igjen av steketiden og penslet med et egg. Det gjør ikke all verden for smaken, men det blir litt penere.
Jeg brukte et IPA-øl i dette brødet. Og jeg som elsker IPA (helst hjemmelaget...) liker selvsagt det. Men, du kan bruke vanlig pils eller annet øl. Og, i verste fall, kan du også bruke vann.
Dette brødet holder ikke så lenge som gjærbakst og blir raskere tørt.
Dersom noen har eksperimentert med å lage grovere varianter av hurtigbrødet, så ikke nøl med å bruke kommentarfeltet (eller ta kontakt!).
Denne saken ble første gang publisert 06/06 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.