Oppskrift på pavlova med ostefyll
Verdens beste pavlova
Dobbel pavlova med ostefyll og friske bær. Finnes det noe bedre? Denne ostekaken er rett og slett uimotståelig, og inneholder ikke gluten.
Denne oppskriften er fra Norsk Ukeblad.
Ballettdanserinnen Anna Pavlova ga navnet til denne florlette og sprø marengsbunnen.
I tillegg passer den godt til deg som ikke tåler gluten eller melk.
Det er bare å bytte ut fløten med soyafløte.
Du trenger:
6 eggehviter
1 ts eddik
7 dl sukker
3 ts maisstivelse (maisenna)
1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
8 ss kokende vann
Fyll:
3 dl kremfløte el. soyafløte
200 g kremost
1 boks Fluff marshmallows jordbær
Pynt:
bringebær
blåbær
sitronmelisse
Slik gjør du det:
Stivpisk eggehvitene sammen med eddik. Tilsett sukker litt og litt sammen med maisenna, vaniljeessens og kokende vann.
Pisk marengsen glatt, stiv og skinnende, ca. 12 minutter.
Tegn opp to rundinger på et bakepapir, ca. 20 cm i diameter.
Fordel blandingen i en sprøytepose og sprøyt fine roser av marengs, slik at de fyller rundingene.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 10 minutter. Senk temperaturen til 100 grader og la den steke videre i ca. 1 time.
Avkjøl kakene i ovnen med døren på gløtt.
Pisk kremfløten stiv og bland inn kremost og jordbær marshmallows.
Fordel det først på den ene kaken og legg på bær imellom. Legg på neste kakebunn, fyll på med krem og pynt til slutt med friske bær og mynteblader på toppen.
Denne saken ble første gang publisert 11/03 2016, og sist oppdatert 12/05 2020.