Middagsforslaget
Pasta med laks og reker
Laks og reker er perfekt hverdagsmat for deg som har dårlig tid og lyst på god mat.
Ingredienser
Porsjoner 4
150 g reker uten skall
400 g laksefilet uten skinn og bein
400 g grovhakkede hermetiske tomater
200 g mascarpone ost
1/2 ss sukker
2 ss Noilly Prat eller tørr hvitvin
1 ss frisk finhakket dill
2 tomater
salt og pepper
350 g tagliatelle
Skjær laksefileten i biter, ca 2 cm store
Sil væsken fra de hermetiske tomatene.
Smelt mascarponeosten ved svak varme.
Tilsett de avsilte tomatene, sukkeret og vinen. Bland godt og la det hele surre ved svak varme i 3 minutter. Tilsett laksen.
Fjern kjernene i de friske tomatene og del kjøttet i terninger.
Ta pannen vekk fra varmen og tilsett tomatterningene og dillen.
Smak til med salt og pepper.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Sil av vannet og bland pastaen med sausen. Bland inn rekene og server straks.
Denne saken ble første gang publisert 03/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.