Middagsforslaget

Pasta med laks og reker

Laks og reker er perfekt hverdagsmat for deg som har dårlig tid og lyst på god mat.

Laks og reker og pasta Foto: NSEC/EFF
Laks og reker og pasta Foto: NSEC/EFF Foto: NSEC/EFF
Sist oppdatert

Ingredienser

Porsjoner 4

150 g reker uten skall

400 g laksefilet uten skinn og bein

400 g grovhakkede hermetiske tomater

200 g mascarpone ost

1/2 ss sukker

2 ss Noilly Prat eller tørr hvitvin

1 ss frisk finhakket dill

2 tomater

salt og pepper

350 g tagliatelle

Skjær laksefileten i biter, ca 2 cm store

Sil væsken fra de hermetiske tomatene.

Smelt mascarponeosten ved svak varme.

Tilsett de avsilte tomatene, sukkeret og vinen. Bland godt og la det hele surre ved svak varme i 3 minutter. Tilsett laksen.

Fjern kjernene i de friske tomatene og del kjøttet i terninger.

Ta pannen vekk fra varmen og tilsett tomatterningene og dillen.

Smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Sil av vannet og bland pastaen med sausen. Bland inn rekene og server straks.

Denne saken ble første gang publisert 03/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også