Pai oppskrift
Så lett lager du pai
Om det blir en god pai er det ikke sikkert at fyllet har skylla.
Det er forbløffende enkelt å lage pai. Grunnen til at noen kvier seg er antakelig toppen: deigen.
Da har jeg gode nyheter: Den kan du kjøpe. Den finner du i frysedisken og er en av de få tingene jeg tenker at andre (fabrikker og maskiner) klarer bedre enn meg på kjøkkenet.
Saken er nemlig at en vanlig deig som du lager (3 desiliter hvetemel og 125 gram smør og en skvett kaldt vann) blir best om du bretter og kjevler den 250 ganger - i et kaldt kjøkken. Da får deigen fin, flakete konsistens.
Du har ikke et kaldt kjøkken? Du har ikke lyst til å brette og kjevle 250 ganger? Tenkte det. Da kan du kjøpe ferdig, sånn som jeg. (Når det er sagt, så har jeg ikke noe imot deigen du lager selv, og du kan nøye deg med å brette og kjevle mindre enn 250 ganger, men du skjønner hva jeg mener?).
Fyllet
Fyllet er enkelt. Det handler simpelthen om å piske egg sammen med fløte og/eller melk. I den blandingen har du i ting du liker. I oppskriften du finner nedenfor er det kylling, brokkoli, løk, hvitløk og gode krydder.
Det er ikke vanskelig å komme med andre idéer. Her finner du en variant med skogsopp, eller hva med en chevre-ost - eller kanskje du vil ha laks?
Du kan få enda flere forslag om du besøker matsøket vårt.
Har du gode paioppskrifter? Ikke nøl et sekund med å bruke kommentarfeltet nedenfor!
Les også:
Dette er den deiligste eplekaka
Er dette Norges beste viltgryte?
Slik blir kyllingen skikkelig saftig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 05/10 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.