Oppskrifter til helgen
Helgemeny med supermat
Helgen blir best med nydelig mat.
Jeg skal lage meg en helt herlig meny i helgen. Det har jeg i grunnen for vane. Bare se her hvor jeg har samlet alle menyene.
Forrett
Først ut denne helgen er helt rått. Det er carpaccio, som vi burde ha et godt, norsk ord for. Det er altså tynne skiver, så tynne du klarer, av rått kjøtt. Jo lenger (og skarpere) kniv du har, jo lettere er det å skjære tynt.
De syltynne skivene kan krydres med hva som helst, men det enkle er gjerne det beste. Litt flaksalt og nykvernet pepper kan være nok. Men, i denne oppskriften er det også litt dill, cherrytomater, gressløk og majones. Da blir det en litt mer substansiell forrett.
Noen liker å være på den sikre siden og fryser kjøttet først. Jeg er av den vågale typen, og har aldri opplevd noen problemer med det.
I oppskriften står det hjort, men du kan gjerne bruke vanlig storfekjøtt.
Hovedrett
En av mine absolutte favoritter er bakt flyndre. Jeg skrev nylig om den berømte "sole a la meuniere", men sjøtunge er vrient å få tak i. Derfor går jeg for rødspette denne helgen.
Til rødspetta vil jeg lage den deilige, grønne karsesausen. Jeg har fått dilla på den. Det er rett og slett stekt, hakket sjalottløk som du koker tykt i fløte før du rører inn smør og finhakket karse. Det passer utmerket til hvit fisk!
Til dette skal jeg mekke de utmerkede fondantpotetene (sjekk videoen her). Ikke vanskelig, og veldig lekkert.
Dessert
Et eldgammelt triks er å lage en kake til dessert. Du spiser neppe hele, selv om tarte tatin er helt fabelaktig, og da kan du servere den til kaffen dagen etter.
Ha en herlig helg!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Aioli lager du enkelt på denne måten
Her er vinneren av sjokoladekonkurransen
Slik blir finnbiff morsomt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 20/04 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.