Oppskrifter til en treretters meny
En deilig og lettvint helgemeny
Dette er min smakshelg. Sjekk oppskriftene!
Endelig helg!
Jeg har tenkt å lage meg en kjempegod helgemeny denne helgen.
I hovedrollen finner vi en hel, flat fisk flankert av en lekker carpaccio og en mektig, fransk dessert med sjokolade.
Vanligvis lager jeg forretter med fisk og hovedretter med kjøtt. For eksempel lager jeg en ceviche av salma-laks og serverer biff med superknall peppersaus til. Denne helgen snu jeg opp ned på dette.
Forrett: Carpaccio
Jeg har tenkt meg et lekkert stykke oksekjøtt, men bare et lite stykke. Enten indrefilet eller ytrefilet.
I oppskriften står det at man bør putte kjøttet i fryseren i omtrent en time før du skjærer det opp. Meningen med det er todelt: å ta livet av eventuelle uønskede bakterier og å gjøre det enklere å skjære opp kjøttet.
Nå er jeg så heldig at jeg har skaffet med en lang, god filetkniv. Og uten en slik kniv er det ikke så lett å skjære skikkelig tynne skiver. Og siden jeg er fryktløs i møtet med kjøtt og fisk, dropper å fryse kjøttet først.
Tynne skiver av kjøtt blir dandert med like tynne skiver parmesan, litt ruccola, olivenolje og nykvernet pepper. Lekkert, elegant og forførerisk. Slik starten på et måltid alltid skal være. Fikk plutselig lyst på champagne til dette!
Hovedrett: Flat fisk
Hovedretten er en hel, flat fisk jeg vil bake i ovnen. Det er så enkelt, så raskt og så godt. Det er derfor det er en gjenganger på mitt kjøkken.
Og jeg tenker bare å servere den med noen enkle grønnsaker - kanskje en gulrotsalat med nøtter, men aller helst med pastinakk (se nedenfor). Kanskje tar jeg meg bryet med å riste noen cashewnøtter, smelte i litt smør som jeg bruner og knuser i ett fedd hvitløk - som jeg har over fisken...
Dessert: Franske følelser med sjokolade
Det er på tide å besøke parisiske boulevarder igjen. Og den raskeste måten, for meg, er lage profitteroller med masse sjokoladesaus. Profitteroller lager man ved å koke vann og smør, ha i mel, røre til en ball, og knekke i ett og ett egg i deigen - før du steker dem i ovnen. Og da hever de seg til små, gyllenbrune, sprekkeferdige herligheter som overhelles med sjokoladesaus...
God helg!
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten
Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 06/01 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.