OPPSKRIFTER PÅ KOKOSMAKRONER
Slik blir kokosmakronene gode
La oss gjøre en julekake skikkelig god.

Jeg tør ikke tenke på hvor mange av julekakene som blir liggende i kakeboksene i uke etter uke etter at julenissen har delt ut pressangene. Kjenner du deg igjen?
Det er ikke alltid like lett å forholde seg til tradisjoner. Og særlig når tradisjonene føles ørlite utdatert. Er det feil å si at fler av julekakene føles gammeldagse?
For en generasjon som ikke hadde sukker rundt seg til alle tider var det garantert temmelig supert å knaske i seg en hel krumkake. Bevares. Det skjønner vi.
Mer moro å bake enn å spise kokosmakroner?
Men, flere søte generasjoner senere får disse julekakene tung konkurranse fra alle hold. Det er kanskje mer stas og glede ved å bake dem enn å spise dem.
Tidligere har jeg laget en lang liste over moderne julekaker som danker ut "gamlisene".
Men, så er det også en egenverdi i å holde på tradisjonene. Og der er hyggelig å bake julekaker. Så er spørsmålet om vi kan gjøre noen vrier på kakebokskakene som gjør at vi får litt omsetning på dem.
Derfor oppfordrer jeg nå til å la forslagene strømme inn, gjerne som kommentarer under denne saken, eller på Facebooksiden.
Selv begynner jeg med kokosmakroner, for å statuere et eksempel. Jeg vet det er gjort før, og det er kanskje et lettvint poeng å score, men jeg lagde altså en sjokoladekrem. I tillegg smeltet jeg sukker, la i noen never med mandler, lot det karamellisere seg før jeg hakket det opp og strødde over kokosmakronene.
Resultatet ble en kake jeg hadde skikkelig lyst på. Ikke en jeg gjemmer i kakeboksen.

Les også:
Pinnekjøttet trenger denne stappa