Oppskrifter på gryteretter
Gryterettene som redder hverdagen
Her er tre knallgode gryteretter!
"Comfort food" heter det på engelsk. Det ligger minst like mye komfort som trøst i det uttrykket, tenker jeg. Poenget at maten er kjent, kjær og selvsagt hjemmelaget. I tillegg skal den helst minne deg om barndommen.
Les også: Slik lager du risotto
Les også: Slik har du ikke laget eplekake før
For meg blir det ikke mer comfort food enn solide, ærlige og hjemmelagde gryteretter.
For denne helgen har jeg har tre forslag. Den første er en reinsdyrgryte. Jeg lager min gryte på reinsdyrskav - det billigste reinsdyrkjøttet. I en reinsdyrgryte liker jeg å ha både brunost og litt solbærsyltetøy. Jeg liker også å ha i en hel hvitløk. Det høres voldsomt ut, men det blir ikke så sterk smak når den koker med.
Del oppskriftene med andre med to (seriøst!) klikk på Facebook!
Den andre retten er en lammegryte. De aller fleste lager fårikål av lammekjøttet - og det har jeg ingenting i mot. Men, jeg vil bare forsiktig minne om at det finnes andre ting å lage med det fantastiske lammekjøttet.
Tredje gryterett er Den røde kongen, bacalao . Det eneste som er vanskelig med bacalao er at du må planlegge en dag i forveien. Fisken må som kjent vannes ut over natta. Du kan, som en Klikks lesere minnet om, bruke vanlig, lettsaltet torsk. Dersom du bruker lettsaltet fisk bør den ikke koke så lenge med. Noen minutter er nok.
Her er oppskriftene!
Denne saken ble første gang publisert 02/10 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.