Suppetriks
Tre supper alle liker
Og hvordan de blir enda bedre.
Høsten er suppenes triumfmarsj. Ingenting er som å komme hjem på en hustrig dag til en skikkelig varm og god suppe. Det er nesten som å få livet tilbake.
Nedenfor finner du oppskrifer på tre supper. Du kjenner kanskje alle fra før: Potetsuppe, thaisuppe og blomkålsuppe.
Potetsuppe lages ved å koke poteter og purre. Det er vanlig å ha i litt kyllingkraft, gjerne litt ost og kanskje noen urter for å sette god smak.
Thaisuppa er en suppe på løk, men smaksatt av kokosmelk, karri og kylling. Ja, og sitrongress, selvsagt.
Blomkålsuppe lages av stekt løk som så kokes med blomkål og fløte.
Tre enkle, smakfulle supper som alle elsker. Men, hva gjør man for å gjøre dem litt mer spennende?
Her er noen forslag:
- Skjær brødskiver, gjerne av loff eller rugbrød. Legg dem på et stekebrett, pensle med olje eller smør og legg på en to halve skiver bacon. Stek det sprøtt i bacon og stek sprøtt i ovnen (200 grader 10-12 minutter).
- Gjenta overstående, men legg på ost når baconet er sprøtt og stek videre til det smelter.
- Posjer et egg og legg det i skålen
- Enkleste triks: Legg på friske urter, gjerne timian, persille, estragon eller kjørvel
- Strimle opp grønnsaker, gjerne noen med sterke farger og legg dem på toppen
- Gratiner med butterdeig: Kjevle ut og legg den over
- Kuleste triks: Hul ut sellerirot eller gresskar og server suppen i skallet.
Denne saken ble første gang publisert 17/10 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.