Oppskrifter på burgere
Tre burgere du må prøve
Disse burgerne er ikke som andre burgere.
Hamburger er ikke hamburger. Hamburger er hva du gjør det til.
Så la oss gjøre det til noe spennende og supergodt.
Før vi går løs på selve burgerne er det verdt å nevne at det er verdt å lage hamburgerbrødene selv. Grunnoppskriften finner du her. Jeg synes det er en god ide å ha litt urter i deigen, for eksempel litt timian eller rosmarin.
Burger med lammekjøtt
Den første hamburgeren jeg har laget er en burger med lammekjøtt. Ideen med denne burgeren er å smaksette den med det vi vanligvis bruker sammen med lam, nemlig rosmarin og hvitløk.
Burger med viltkjøtt
Den andre burgeren er med viltkjøtt. Viltkjøtt passer godt sammen med enebær, men jeg har også (skikkelig jålete dette her) blandet inn litt gåselever. Og for å være helt sikker på å score luksuspoeng har jeg også i litt Madeira (rød søtvin). Jada, du kan droppe både gåselever (som mange mener mye om) og Madeira og få en glimrende burger - men da får du aldri vite hvor godt det kunne vært.
Burger med kylling - og and!
Burger nummer tre er noe for seg selv. Den er franskinspirert. I den finner du nemlig både kylling og andekjøtt. Du kan droppe andekjøttet om det er for vrient å få fatt i. Ellers er den godt krydret med provancekrydder og du: Det er bearnaise-saus på brødene. En mektig følelse...
Oppskriftene finner du nedenfor!
Les også:
Bruk to timer, lag middag for hele uka
10 planter som overlever "alt"
Slik fjerner du saltflekker på skoene
Her kan du søke blant 4.000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 30/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.