Oppskrifter med sjokolade
Fire sjokoladeoppskrifter du må digge
Du er nødt å la deg friste.
Min påstand er at sjokolade aldri går av moten.
Men, søt og kvalmende melkesjokolade tror jeg er i ferd med å miste fotfestet. Vi går nok mørkere tider i møte.
Sjokoladene som dukker opp i denne quizen hører til barnas rika. Der hvor alt som er søtt er topp. Med alderen utvikler vi mer sans for raffinement. Ikke hos alle, men for de av oss som reflekterer over hva vi putter i munnen.
Vi har fått noen flere sjokoladermerker på markedet de siste årene. Felles for de fleste av dem at de er mørkere og har høyere sjokoladeprosent. Det er reklameres med 70% eller 86%. (Sjekk testen her)
Har man først begynt å venne seg til mørk sjokolade er det vanskelig å gå tilbake. Det oppleves som billig, søtt og klissete - nesten litt trashy. En gang high-brow-sjokolade, alltid jåle-sjokolade.
Når du bare skal spise sjokolade er det en sak. Men, jeg elsker å lage ting av sjokolade. Jeg bruker da fin, fin sjokolade, som ikke er søt. Så kan jeg heller justere med litt sukker om jeg føler at det trengs. Men mørk må den være.
Nedenfor finner du fire fine oppskrifter.
Og dersom du gjør alt riktig med den første, skal du ende opp med noe som ser slik ut:
Og får du til den andre, så skal det bli dette du serverer:
Eller så kan du prøve deg på konfekt:
Du får også noen kule nøttepinner.
Ja, dette er måten å gå mørkere tider i møte på.