Oppskrifter med rabarbra
Nye oppskrifter med rabarbra
Dette har du ikke gjort med rabarbra.
- Kan jeg dyppe rabarbraen i sukker?!, hører jeg noen ivrige guttestemmer spørre.
Ja, selvfølgelig. Det er en av vårens store gleder.
Men, rabarbra i en sukkerkopp markerer bare starten på rabarbrasesongen.
Det neste obligatoriske innslaget er rabarbrasuppe (oppskrift nedenfor) altså den med "klumper", som spises/drikkes kald/varm. Og den kan absolutt også serveres med is. Jordbæris, for eksempel. Jeg kan også anbefale å teste ut varianten med mynte. Husk at du får mange muligheter - den vokser godt!
Og dermed er det slutt på de opplagte rabarbraoppskriftene. Det er nå moroa begynner.
Rabarbrasyltetøy
Når sommeren gir seg og høsten og vinteren kommer, er det ingenting som å ta fram litt rabarbrasyltetøy og erte fram vårfornemmelsene. Du kan lage deg et helt klassisk rabarbrasyltetøy (oppskrift nedenfor) eller forsøke deg på å lage en kul variant med svisker eller aprikos.
Andre ting med rabarbra
Til de aller enkleste oppskriftene med rabarbra hører også denne kule rabarbra- og yoghurtkreasjonen med müsli. En litt mer avansert variant er rabarbra med jordbær og sabayonne.
Er du i det eksperimenterende hjørnet kan jeg forslå å lage denne retten med stekt fisk, poteter og en merkelig rabarbrasaus.
Rabarbra passer med dette
Den siste vi tar med er en rabarbrapai med vaniljekrem. I oppskriften er det lagt opp til å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, men den lager du garantert bedre selv på denne måten.
Ellers er det jo absolutt lov til å eksperimentere. Her er noen ting som smaker godt med rabarbra:
- mandler
- bær
- epler
- brandy
- kardemomme
- blåmuggost
- kanel
- iskrem
- vaniljekrem
- and
- fisk
- honning
- lønnesirup
- appelsiner
- plommer
- brunt sukker
De klassiske oppskriftene på rabarbra finner du altså nedenfor.
PS har du lyst på den desserten på bildet med rabarbrasorbeten, så kikk nederst i denne saken.
Les også:
Gryterettene som redder hverdagen
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 04/06 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.