Oppskrifter for helgen
Helgemeny med sommersmak
Sol eller ikke, dette er sommer på en tallerken!
Denne helgen er det to kriterier for maten:
1) Det er tid for de enkleste rettene. De må nesten gjøre seg selv.
2) Og: Uansett vær, skal maten gi meg følelsen av sommer!
Så derfor har jeg laget denne menyen:
Asparges med reker
Reker er synonymt med sommer for meg. I denne enkle forretten får de selskap av asparges og løyrom. I oppskriften er det en lekker hollandaise, men jeg er truende til å bare smelte litt smør i dag...
Makrellen har kommet!
Det er som et rykte som sprer seg: Nå har makrellen kommet! (Er det forresten noen som vet hvor den har vært?). Det greieste er bare å steke/grille den, men dersom du har planer om å være inne er ovnen også et godt alternativ. 20 minutter på 180 grader er et godt utgangspunkt.
Den her serveres med en enkelt potetsalat (men du kan prøve deg på en mer avansert variant om du vil).
Ettersom jeg har funnet ut hvordan reddikene blir magiske, kan jeg faktisk hende at jeg bytter det mot potetsalaten.
Jordbær!
I serien to ting som passer sammen har vi kommet til basilikum og jordbær. Med litt brunt sukker blir dette suverent godt. Litt mynte, kanskje? Ok. Men nå er det bra. Det holder.
God helg!
(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 01/07 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.