Oppskrifter for helgen
Du trenger denne maten i helga
Her er oppskriftene på forrett, hovedrett og dessert.
Juni blir ofte glorifisert i januar. Da er sommermåneden en fjern drøm med sandaler og bortpakkede dunjakker. I januar forestiller jeg meg hvordan jeg skal lage florlette retter. Nydelige sommermat som bruschetta med tomater, asparges med reker og en frisk tzatziki bugner på et bord med blomster og hvitvin.
Og når juni endelig kommer er jeg jammen ikke sikker på om det er hvitvin eller rødvin som frister mest. Kanskje det derfor rosévin har blitt så populært (sjekk testen, her er den beste). Og maten? Ja, gi meg noe som smaker! Som kan få tankene over på noe annet enn været.
Så derfor har jeg tenkt å lage mat som gjør meg glad - uansett vær. Metode: Masse smak!
Forrett
Det første jeg skal servere i kveld er en enkel tapas med chorizopølse og hvitløkfedd. Og så skal jeg lage det gode ostebrødet som jeg fant i Italia i våres.
Hovedrett
Det andre som skal godgjøre seg på stekeovnen mens vi koser oss med forrettene er en indisk biryani. Jeg har blitt betatt av den retten og unnskylder meg herved for alle som mener de har hørt det før: Dette er en fabelaktig indisk smaksbombe.
Dessert
Det kunne være fristende å kline til med en fyldig monsterdessert, men jeg tror det får passere denne gangen. Jeg tror jeg prøver meg på en rabarbradessert med sabayonne (eggedosis) som jeg investerer et poetisk håp om godt vær i.
Og til alle dere, i Nord-Norge for eksempel, som har godt vær: Dere kan også spise og kose dere med denne maten.
Oppskriftene finner du nedenfor!
(12.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 10/06 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.