Oppskrifter for helgen
Helgemenyen
Svinefilet til hovedrett og is med karamellsaus. Helgemenyen er servert.
Det er noen uker siden sist jeg lagde en helgemeny (du finner alle jeg har laget her). Denne gangen skal jeg la vår franske skribent Clotilde Dusoulier få stå for mesteparten.
Clotilde er altså en fransk matskribent som vi har fått som spaltist. Hennes blogger dukker opp med ujevne mellomrom (og alle hennes artikler kan du lese her).
Forrett
Det som tjener som forrett på mitt bord denne helgen er oeuf cocotte - eller egg i form. Det er en enkel og kul rett. Du blander kokt skinke og stekte grønnsaker med crème fraîche og har i form. Så knekker du i ett egg, har over litt ost og baker det i ovnen. Det ser tøft ut - og ikke mange har smakt det.
Hovedrett
Hovedretten er en Clotilde spesial, en enkel og genial rett hvor du får mye smak for penga. Her er de viktigste ingrediensene svinefilet, appelsin og rosmarin. Og det er særlig avslutningen som gjør dette fabelaktig. Her koker man inn marinaden til en sirupsaktig konsistens og heller over maten.
Jeg foreslår å servere det her med clotildes suverene, supersmarte og sprø poteter (alle som har prøvd lager ikke lenger poteter på noen annen måte).
Dessert
Jeg får selv lov til å avslutte denne menyen. Og da tar jeg sjansen på kline til med sommerens slager: Is med karamell og pinjekjerner. Verdenshistorien har ingen kjente eksempler på at noen har blitt skuffet over denne isen.
God helg!
(Over 14.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 13/08 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.