Oppskrifter for helgen
Slik blir min gode helg
Kamskjell, lam og sjokolade? Ja, det er helgens meny.
Jepp, jeg har lyst til å tjuvstarte litt på høsten. For høsten er helt klart blant topp fire av årstidene.
Når den først kommer, vil jeg ha mer av den med en gang. Gi meg skikkelig høst! Kaldere! Våtere! Mer kakao!
Og maten? Varmere! Mektigere! Mer fårikål!
En helgemeny består av (minst) tre retter. At det blir lam til hovedrett, ja, det er gitt.
Forrett
Så, før jeg kommer til fåret, begynner vi med forretten. Jeg liker å bruke lang tid på å klekke ut hva jeg skal spise først. Kanskje jeg skal lage de fabelaktige bakte reddikene? Eller hva med carpaccio av laks?
Akkurat nå står kamskjell høyest i kurs. Jeg ble minnet på denne gode (og avanserte) oppskriften fordi opphavsmannen, Eyvind Hellstrøm, er i gang med ny TV-serie i disse dager.
Vi får se an humøret, kanskje blir det den forenkla variant. For, dersom man skal følge oppskriften til punkt og prikke må man ha ferske kamskjell og granateple. Det blir godt, du verden!, men det er også lov å gjøre livet litt enklere.
Hovedrett!
Hovedretten er ikke fårikål. Det får jeg vente litt med. Men, det jeg planlegger er en herlig gryte med lam og masse gode rotgrønnsaker. Den er enkel og når grønnsakene er skrelt og hakket er jobben gjort. Det viktigste er at kjøttet koker seg mørt nok.
Dessert!
Nevnte jeg mektig? Jepp, om du ikke synes denne er mektig, så er du heldig. Da er ingenting overdådig nok. Og sånn er jeg. På godt og (ikke så mye) vondt.
Desserten består av ristede mandler, søt brioche, banan, smøreost med solbær og sjokoladesaus... Det er ingen som sier du må spise opp alt, men det er heller ingen som sier du ikke skal gjøre det. Det er helg!
(Over 14.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 09/09 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.