Penne all'arrabbiata
Verdens enkleste pastaoppskrift
Denne pastaretten er kjapp og enkel å lage. Den er også ganske hissig.
eDet er mange som tror at arrabbiata-sausen har noe med Arabia å gjøre, men det har den ikke. Arrabbiata betyr nemlig sint på italiensk, og det kommer av chilien som brukes i sausen.
Sausen har sitt opphav i Lazio-provinsen i Italia, altså der hvor Roma ligger. Det er mest vanlig å servere arrabbiata-sausen med penne, men du kan også bruke andre pastatyper.
Penne all'arrabbiata
Hvis du ser bort fra oljen du bruker til steking, og litt salt for å smake til, består arrabbiata-sausen av kun tre ingredienser: chili, hvitløk og tomater. Den er altså vegetarisk.
Les også: Deilige vegetarretter
Det er mest vanlig å bruke tørkede chiliflak, men noen bruker også fersk chili. Sausen ble nok opprinnelig laget på ferske tomater, men det er mer lettvint å bruke tomater fra boks. De har også en større sødme og smaksintensitet enn ferske tomater, ihvertfall de ferske vi får tak i her i Norge.
De tre ingrediensene er altså alt som skal til, og da har du en autentisk arrabbiata-saus. Om det er autentisk eller ikke, er ikke godt å si, men noen liker å ha litt strimlede eller revne basilikumblader over pastaen. Andre igjen vil gjerne ha litt reven ost på toppen, parmesan eller pecorino. Og hvorfor ikke begge deler; både basilikum og ost.
Les også: De beste pastaoppskriftene
Nedenfor finner du oppskrift på penne all'arrabbiata.
Denne saken ble første gang publisert 20/08 2018, og sist oppdatert 22/08 2018.