Oppskrift på tunfisksalat
Tunfisksalat på ti minutter
Perfekt på travle dager og late sommerdager.
Har du tunfisk på boks liggende i skapet, samt tilgang på friske grønnsaker, trenger du kun ti minutter til å lage en lekker salat som passer til både hverdags og fest.
Jeg har valgt kapers, rødløk, eple, tomat og bladpersille som utgjør en vinnerkombinasjon sammen med tunfisk.
Tunfisken røres sammen med en sennepsmajones som i tillegg til dijonsennep (verdens beste sennep!) inneholder hvitløk, sitron, salt og hvit pepper. Det er et poeng at pepperen er nykvernet og hvitløken fersk. Får du ikke tak i fersk hvitløk kan du bruke en mindre mengde vanlig hvitløk i stedet, men sluttresultatet blir ikke fullt så godt.
Sennepsmajonesen lager du enkelt selv ved å blande sennep og eggeplomme for så å piske inn litt og litt olje. Sennepsmajonesen er ikke så ulik Sjuves aioli, og teknikken er den samme (her får du en innføring).
Server med et godt brød til. Har du tid og lyst kan du jo lage denne focacciaen til.
Les også: