Oppskrift på tunfisk med aioli

Slik blir en boks tunfisk god middag

Det var ikke lenge til vi skulle spise middag. Likevel klarte jeg ikke å stoppe å spise.

Sist oppdatert

Spanjolene har mye å vise fram: De vil vise fram skinkene, tortillaen (slik lager du den spanske omeletten), nasjonalretten paellaen (ikke vanskelig å lage...), den overraskende mandelsuppa, hvor gode de er i fotball og hvor tøffe de er på tyrefekterarenaen.
 

Vi som liker den solfylte halvøya vet at dette bare er begynnelsen. Skinker, tortilla og paella er bare det første du møter. Så begynner tapasene. Dette fyrverkeriet av små, herlige munnfuller er et konsept som skaper entusiasme hos alle matglade (her finner du tapasoppskriftene).

Tapasens hemmelighet

Det var nettopp et slikt måltid vi var invitert til. Men først skulle vi ha oss en øl på strandbaren. Og du vet; da kommer det gjerne også en liten tapa.

(Hvorfor er det ingen i Norge som serverer knøttsmå matbiter til øllen? Tror man ikke folk liker det?)

Det som kom var i all sin nydelige enkelhet dette: Poteter, tunfisk, sukkererter blandet med aioli. Og selv om jeg visste så altfor godt at det ventet 50-60 tapas om en liten time, klarte jeg ikke å stoppe.

Det er tapasens hemmelighet: Det er så enkelt. Og så godt.

Krever lite

Det krever ikke mye å lage denne tapasen. Aiolien, hvitløksmajones, blir aller best om du lager den selv. Du kan kjøpe ferdig aioli eller ta snarveien hvor du knuser hvitløk og blander med ferdig majones (det funker, men er ikke i nærheten av originalen).

Oppskriften finner du nedenfor!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 02/11 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også