Oppskrift på tom yum-suppe
Slik lager du thaisuppe
Lær å lage Thailands mest populære suppe.
En god suppe (sjekk ut vårt utvalg) kan virkelig redde dagen.
Når du har fått deg en trøkk er det vel lite som trøster bedre, og er mer livgivende, enn en rykende varm bolle med varm kraft.
Tar knekken på forkjølelser
En av mine absolutte favorittsupper kommer fra Thailand. Tom yum er rett og slett et skikkelig friskt pust.
Om forkjølelsen kommer snikende er denne suppa nærmest gull verdt (prøv også ingefær-te og vintersmoothie i forkjølelsessesongen).
Jeg pleier å peise på med så mye chili at jeg innbiller meg bakterier og annet faenskap freser ut av kropp og sjel.
Du bestemmer selvfølgelig selv mengden med chili, men min mening er at en halv liten rød thai-chili per porsjon er et minimum.
Salt, surt og sterkt
Tom yum-suppa skal nemlig smake salt, surt og sterkt. Så smak deg fram med limesaft og fish sauce.
Fish sauce er det thaiene bruker for å få fram saltsmak, like viktig som soyasaus er for japanerne.
For mange krever riktignok ingredienslista en omvei på handleturen, men om det passer dårlig akkurat i dag - sjekk ut disse erstatningsknepene.
Overskuddet med sitrongress, thai chili, limeblader og scampi kan enkelt fryses. Bare legg det i en tett frysepose, og du kan senere enkelt trylle fram en skål tom yum.
Har du mye ledig plass i fryseren? Sjekk disse tipsene som gir deg bedre kjøtt og økonomi.
Les mer: