Oppskrift på tiramisu
Slik lager du tiramisu
Å lage tiramisu er lekende lett. Det er innkjøpet som er vanskelig.
Rett til oppskriften? Se under artikkelen!
En oppskrift på tiramisu er fantastisk kjekt å ha. Det er en dessert som imponerer alle. Den er forbløffende enkel å lage, men det krever to ting: En handletur og litt tålmodighet. I tillegg er det kjekt å flere store boller når du setter i gang.
Første hinder
Det første, store hinderet er antakelig en tur på Vinmonopolet. Du trenger nemlig både Marsala og Cognac (eller brandy). Riktignok kan du klare deg med én av delene, men da beveger man seg bort fra originalen. Noen liker å bytte ut Marsala og Cognac med kaffelikør.
Andre hinder
Når det er i havn trenger du å kjøpe kjeks. Og det skal være Savoiardikjeks (se bildet). De fåes ikke kjøpt i butikkene med minst utvalg, men stort sett ellers.
Når du har kjeks og polvarene i hus er resten lekende lett. Her er oppskriften:
Bland kaffe, marsala og brandy i en stor bolle. Dypp kjeksen raskt i blandingen.
Legg kjeksene i en dyp form. Om de ikke passer er det helt lov å knekke kjeksen for å få det til å passe.
Skill eggeplommer og eggehviter. Pisk plommene med sukker til den blir lys i fargen. Miks inn mascarponeosten. Pisk kremen og vend den inn.
Pisk eggehvitene stive (med helt ren bolle og visp - ellers får du det ikke til). Vend dem forsiktig inn i kremen.
Bre kremen utover kjeksen.
Dryss over revet sjokolade.
Les også:
Gigantisk test av mørk sjokolade
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Matlaging: De vanligste feilene
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 11/02 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.