Oppskrift på tapas
En nydelig tapasrett
Om du bare skal lage én tapa, bør du lage denne.
Jeg må bare få sagt det: Denne tapasretten er så enkel og så god at det ville være stupid å ikke lage den. En eller annen gang. Gjerne nå, men helst så snart som mulig.
Du trenger bare to ingredienser til denne oppskriften (sjekk her for middag med fem ingredienser). Pølse og hvitløk. Men, du kan ikke kjøpe hvilken som helst pølse. Her er det bare chorizo som gjelder!
Hva er chorizo?
Chorizo er en spansk pølse. Den kommer hovedsakelig i to varianter, picante og dulce. Picante er sterkt krydret. Dulce er mild. Det finnes hundrevis av varianter og de kan være røkte og ikke-røkte.
En chorizo tar den røde, karakteristiske fargen fra paprikaen. Når den stekes ser du den knallrøde fargen pipler ut og setter farge på alt som måtte være i stekepanna. Foruten paprika er en chorizo (nesten uten unntak) krydret med hvitløk.
Et lite tips er å se på fargen til den lille taustumpen i enden av pølsa. Er den rød er den som regel sterkt krydret. Ellers er den litt mildere. Dette er en tommelfingerregel og ikke en absolutt sannhet.
Noen chorizoer kan spises som de er, andre er bedre å steke. I denne tapasen skal chorizoen stekes. Med hvitløk. (Her finner du mange oppskrifter med chorizo).
Hvitløk
Det finnes mange gode grunner til å spise hvitløk. Chorizoen er full av hvitløk, javisst, men når hvitløken stekes sammen med pølsa blir hvitløken snill og mild. Trikset er å steke feddene på lav varme.
Det holder med å dele hvert fedd i to eller tre. Når de får steke på svak varme, uten å svi seg, slipper den sterke hvitløksmaken taket og en søtlig, deilig smak trer fram.
Denne tapasen kan serveres som et lite måltid, gjerne med litt brød til, eller som del av et skikkelig tapasbord.
Her er oppskriften!
Les også:
Tre kule måter å spise kylling på
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 20/04 2010, og sist oppdatert 27/06 2017.