Oppskrift på sushi
Lage sushi? Klart du kan!
Den store utfordringen er å få til risen. Vi viser hvordan!
Sushi er noe de færreste tør å lage hjemme. Det har antakelig med en viss ærefrykt for sushikunste å gjøre.
Men, det er ingenting i veien for å lage det på eget kjøkken.
Lett: Fisken
Fisken du bruker må selvsagt være helt fersk. Dersom du ikke stoler 100% på at fisken er god nok er det vanlig å fryse den inn for å kvitte seg med eventuelle bakterier.
Husk også å vaske fjelen godt når du holder på med fisk.
Den enkleste fisken å bruke er laks fordi den er stort sett å få tak i fersk. Det er også et godt tips å bruke Salma-laksen. Den er fersk, vakumert fisk.
Vanskelig: Risen
Det vanskelige er faktisk risen.
Har du riskoker er mye gjort. Da gjelder det bare å få eddik/salt/sukker-blandingen riktig.
Du bør bruke japansk ris.
Oppskriften på ris finner du nedenfor. Sjekk ut videoen - så kan du lage sushi hjemme!
Vil du lage maki? Da ser du denne videoen.
Denne saken ble første gang publisert 15/04 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.