Oppskrift på spatzle
Spatzle med Rachel Khoo
Slik lager du spatzle.
Det betyr omtrent "lille spurv". Så den er ikke noen skrytepave, spatzle.
Spatzle kommer fra helt syd i Tyskland, nærmere bestemt Schwaben. Ordet kommer i alle fall derfra. Og for å ta det med en gang. Spätzle (med tødler) er den opprinnelige stavemåten. Spätzli, chnöpfli, knöpfle, nokedli og galuska er også ord for disse sm¨å dumplingene.
Spatzle lages med svært få ingredienser, nemlig mel, salt og egg. De aller skarpeste har allerede oppdaget at det ligner til forveksling på pasta. Deigen blandes og formes til små, avlange biter som kokes.
Det finnes heldigvis mange måter å variere spatzle på, som vi ser i videoen.
Spatzle med Rachel
Det er altså Rachel Khoo som får æren av å vise oss hvordan de lages. Hun har sin egen tvist hvor persille gjør dem grønnere og friskere. Og smøret gir også spatzle en kvalitet den rustikke varianten mangler.
Parmesan og bakt løk er også invitert på festen. Du ser videoen ovenfor og oppskriften finner du under artikkelen.
Klippet er hentet fra serien The Little Paris Kitchen som går på BBCLifestyle i disse dager. Hele programmet vises klokken 18.10 hvor du også får se Rachel lage den østerrikske klassikeren strudel og dessuten en spesiell iskrem.
Les også: