Oppskrift på spareribs
Slik lager du spareribs
Slipp villdyret i deg løs! Lag spareribs.
Har du lyst å gnage på noe? Da skal du lage spareribs.
Spareribs er ikke noe du bare spiser om sommeren. Sludder og vås! Egentlig er det bedre å sitte inne og gnage på noen gode bein om høsten når det begynner å bli hustrig.
Du får mye smak for pengene når du kjøper spareribs. En kvikk sjekk avdekker at kiloprisen ligger på KR 129,- på Meny (prisen er den samme på Kiwi, men de fører det ikke på høsten. Du har har flaks om du finner det på Rema på denne tiden av året). Dersom butikken ikke har det inne kan du bestille, og da får du det som regel i løpet av en eller to dager. Noen ganger koker de dem først, men det gjør ingenting. Da blir det bare enda mørere og beina blir så mye at du nesten kan tygge dem.
Enkel oppskrift
Oppskriften på spareribsene jeg lager er enkel: Rør sammen en blanding av honning og sennep 50/50. Del opp spareribsene mellom hvert eneste bein. Vend hver bit godt rund i blandingen. Ha på litt salt og pepper.
Jeg pleier å legge hver bit på en rist som jeg legger over langpanna (det kommer nemlig til å dryppe litt...). Det kan lønne seg å ha litt vann i langpanna, så blir det lettere å vaske etterpå.
Godt tilbehør til spareribs
Når de får stekt seg gylne i ovnen har du mye godt i vente. Tilbehør? Jeg pleier å ikke gjøre det mer avansert enn å spise en god potetsalat til - og kanskje jeg strør hakket persille, hvitløk og revet sitronskall over. Men, bare kanskje. (Lyst på Den nye potetsalaten? Sjekk den ut her!)
Et annet alternativ er denne supersalaten med mango om du vil ha noe friskere.
Ellers er det vanlig å servere coleslaw til i USA - en blanding av kål, eple, majones, crème fraîche og krydderier. Du finner Bent Stiansens glitrende oppskrift her.
Oppskriften på spareribs finner du nedenfor!
Les også:
Slik lager du middag på 10 minutter
Er dette Norges beste viltgryte?
Slik blir kyllingen skikkelig saftig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 04/10 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.