Oppskrift på spagetti carbonara
Slik lager du perfekt spagetti carbonara
Dette finnes mange måter å gjøre det på. Dette er den enkleste.
Rett på oppskriften? Se under artikkelen!
Spagetti Carbonara er en udødelig klassiker. Som med de fleste klassikere hersker det stor uenighet om hva som er den egentlige, opprinnelige og autentiske oppskriften.
Jeg kan ikke gi deg den platoniske idéoppskriften på denne enkle retten, men jeg kan gi deg en god og idiotsikker en.
Den elegante og geniale matskribenten Ruth Reichl (som har skrevet for The New York Times og som var redaktør for Gourmet til det ble lagt ned) sier at hun aldri har møtt et barn som ikke liker spagetti carbonara. (Følg henne på Twitter: @ruthreichl)
- OK, tenkte jeg. Den påstanden skal jeg teste på den mest krevende måten jeg kan tenke meg: Servere det til min egen sønn.
Ruth fikk rett. Han spiste som han aldri hadde gjort før (bortsett fra den gangen han fikk andeconfit, men det er en annen historie).
Her er en idiotsikker framgangsmåte. Oppskriften finner du nederst i arikkelen. Den kan du også printe ut.
Du kan selvsagt spandere en fløteskvett, men denne varianten er helt pur, uten andre bidrag enn parmesan fra kua.
Les også:
Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!
Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!
1. Stek baconet sprøtt på lav varme. Den beste måten å det til på er å bruke lang tid og lav varme, kanskje opptil 30-40 minutter.
2. Kok pastaten i godt saltet vann.
3. Pisk eggene sammen i en stor bolle og ha på litt salt og pepper.
4. Sil av pastaen og ha den med en gang i bollen med de piskede eggene. Vend pastaen godt i eggene slik at de kokes.
Hakk baconet og bland inn.
Server med nyrevet parmesan.
Spis den med en gang!