Oppskrift på sopprisotto
Slik lager du sopprisotto
De gode knepene som gir mest smak.
En av de beste og klareste høstsmakene handler om sopp. Og en sopprisotto kommer høyt på listen over retter som tar best vare på soppsmaken.
Om du trenger litt tilbehør til en perfekt lammestek eller bare til et dagligdags kyllingbryst (som du burde steke slik).
God risotto
Om du ikke har laget en deilig, kremete risotto før kan du få tipsene du trenger her.
Du kan lage sopprisotto med den soppen du liker best. Sjampinjong er den som er lettest tilgjengelig i butikken. Mange har også shiitake-sopp.
På høsten har matvarebutikker med respekt for seg selv kantareller i hyllene. Alle disse soppene blir utmerket i en risotto.
Om du plukker sopp selv har du kanskje funnet piggsopp, eller om du er riktig heldig, kongen av soppene: Steinsopp.
Knep 1: Bruk forskjellige typer sopp
Tørket sopp
I gode matbutikker finner du tørket sopp. Steinsopp, morkler, svart trompetsopp og traktkantareller er vanlige sorter. Det tar bare 5-10 minutter i litt vann så er de bløte og klare for bruk. Vannet du bruker kan du ha i kraften du trenger til å lage risottoen.
Når jeg lager risotto bruker jeg de soppene jeg får tak i. Jeg blander og fersk og tørket sopp.
Knep 2: Bruk gjerne tørket sopp sammen med fersk sopp.
Aromabasen
En aromabase kalles gjerne en sofrito (her leser du mer). Det er for eksempel en blanding av stekt løk, hvitløk og tomat. Det skaper grunnlaget du lager resten av smakene på.
I denne varianten har jeg valgt løk, gulrot, hvitløk - og sopp, selvsagt. Helt til slutt rører jeg inn nyrevet parmesan og litt smør - og da er vi mål.
Knep 3: Lag en god aromabase
Oppskriften finner du nedenfor!
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook.
Les også:
Er dette Norges beste viltgryte?
Dette er den deiligste eplekaka