Oppskrift på sjokolademuffins
Sjokolademuffins på 20 minutter
Den raskeste veien til ovnsbakt lykke er muffins.
- Aldri har noen gitt så lite og fått så mye, tenker jeg når jeg baker muffins.
Å lage muffins behøver ikke ta mer enn 20 minutter fra du begynner å veie opp melet til du tar fristende, deilige, nystekte muffins ut av ovnen.
Les også: Fyll huset med godlukt: Baker krydderbrød
Les også: Slik baker du perfekte brownies
Hvorfor skal du bake dem selv?
Jeg ser ofte muffins i butikkene. Ferdigmuffins er gjerne singelpakket i plast og har tilsynelatende ikke utløpsdato. Dersom du stoler på at konserveringsmiddelindustrien vil deg godt og gjør at du varer lenger, kan du fortsette å kjøpe dem (dersom du liker dem).
Når du baker dem selv vet du i alle fall hva som er i dem:
- smør
- egg
- sukker
- hvetemel
- bakepulver
- salt
- kakao
- vaniljesukker
- melk
- kokesjokolade
Sjokoladebiter
Jeg liker at det er sjokoladebiter i mine muffins. Det gjør jeg simpelthen ved å putte i sjokoladebitene når jeg har røren i formen. Om du vil være helt sikker på at sjokoladen ikke bare smelter og blander seg med resten av muffinsen kan du fryse sjokoladen før du begynner (men det pleier å gå greit med kjøleskapskald sjokolade, altså!).
Dersom noen har forslag og idéer til hvordan man kan gjøre sjokolademuffinsen enda bedre, så ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!
Her er oppskriften!
Denne saken ble første gang publisert 23/09 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.