Sjokoladekake oppskrifter
Oppskrift på sjokoladekake
Her er oppskrifter på sjokoladekaker du liker.
Klikks kakeekspert, Marit Røttningsnes Westlie, vet hva som skal til for å lykkes med hjemmelagde sjokoladekaker. Her er hennes beste baketips:
- Dersom oppskriften sier at du skal blande alt sammen med én gang, som for mufffins, er det viktig at du ikke rører for kraftig og lenge, ellers mister deigen luftighet og blir seig.
- For kaker med eggedosis som utgangspunkt, sørg for å lage eggedosisen på riktig måte. Mel og evt. kakao skal siktes inn for å unngå klumper. Rør forsiktig, men kontakt inn for å bevare deigen luft
- Det er mange som velger den mørkeste sjokoladen til kakene, eller kakao. Selv liker jeg å bruke sjokolade med middels kakaoprosent til kakebaking. Eller å blande 70 % med en med lavere kakaoinnhold. Årsaken er at høyt kakaoinnhold gir temmelig bitter smak på kaken.
Her er noen nyttige linker du kan sjekke ut for å lykkes med sjokoladekake:
Slik rører du egg og sukker hvitt
Førstehjelp for tørr sjokoladekake
Det er forskjellige konsistenser på forskjellige sjokoladekaker. Brownies skal f.eks. være seige. Tørr sjokoladekake er ingen suksess.
Ifølge Marit er det gjerne to ting som fører til at kaker stekt i langpanne blir tørre: For lite egg (noen egg er små) eller at stekeovnen din er varmere enn innstillingen skulle tilsi. Det er viktig å følge med på kaken underveis.
Om resultatet likevel skulle bli mislykket, finnes det heldigvis råd.
- Del kaken i to lag og legg glasur mellom. Du kan også dynke kaken med friskpresset appelsinsaft. Sjokolade og appelsin er veldig godt sammen, lover Marit.
Sjokoladeostekake med irish cream
Sjokoladeparfait med sitruslikør
Ritas sjokoladekake (uten gluten og melk)
Oppskrifter på sjokoladekake med video:
Sjokolademarmorering til kakepynt
Sjokoladehjerter og blomster til kakepynt
LES OGSÅ: