Saltbakte rødbeter - så godt!
Dette er en kul teknikk som funker suprbra med rødbeter!

Veganere skal få sitt!
Med ujevne mellomrom lar vi ivrige bloggere slippe til her på Klikk. Jane H. Johansen er veganer - altså en vegeterianer som heller ikke spiser egg, meieriprodukter eller annet som har animalsk opprinnelse.
Hun skriver bloggen Veganmisjonen hvor all verdens lekkerheter triller ut. Og lekre bilder er det også!
Jane har også laget julestek for veganere og en skikkelig, krydret linsesuppe.
Jane serverer her noen deilige rødbeter som er saltbakt:
Saltbaking er en flott og enkel måte å tilberede rødbeter på. Hele rødbeter legges med skall og stilkfeste på en seng av grovt salt. Så er det bare å sette hele stasen inn i ovnen og la de bake seg møre og lekre.
Baketiden varierer utfra størrelsen på rødbetene. 1-1,5 time på 200 grader pleier å holde.
Tips:
- Velg rødbeter med omtrent samme størrelse, så blir de ferdig samtidig.
- Gni rødbetene inn med litt olje før baking. Da bobler skallet opp når de bakes, og det blir lettere å skrelle dem etterpå.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.
Les også:
Slik lager du perfekte muffins