Oppskrift på saltbakt fisk
Slik blir fisken saftig
Og du trenger bare én ingrediens...
Det finnes mange metoder for å gjøre kjøtt saftig. Og det er ikke lenge siden jeg skrev om hvordan du baker en hel kylling i salt. Resultatet er en fabelaktig, saftig kylling.
Den samme metoden fungerer veldig bra med fisk - kanskje enda bedre. Saltet danner nemlig en beskyttende skorpe som gjør stekeprosessen mer skånsom.
Det eneste du trenger er salt - og en fisk.
Fremgangsmåten er forbløffende enkel: Det greieste er å bruke grovkornet salt. Bland saltet med litt vann, en desiliter eller to, til du har en masse som minner om våt sand i konsistensen. Så klapper du til en liten seng du legger fisken (uten innvoller, men ellers hel, og så dekker du fisken med salt. (Det er ikke nødvendig å dekke hode og hale).
Om fisken er liten, for eksempel en liten ørret (fjellaure), holder det med en halvtime på 180 grader. Saltet har nå herdet og kan kakkes løs. Så kan du plukke vekk saltet, rive av skinnet og servere fisken.
Slik gjør du det:
Måltidet blir perfekt med en klassisk potetsalat (eller prøv en med pesto eller kanskje en med dill?).
Les også:
Prøv det nydelige focaccia-brødet
Slik lager du perfekte brownies
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 14/04 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.