Oppskrift på rask pasta
Pasta med bacon og feta
Du får dømme selv.
- Ja, vi kan jo aldri få nok pastaoppskrifter, sa hun.
Og det stemmer. Klassikere som carbonara, lasagne, pesto (for ikke å glemme klassikeren med kjøttboller...) vil alltid være der. Og dersom oppfinnsomheten svikter oss kan vi alltid forsyne oss klassikernes trygge univers.
Mange kjenner seg sikkert igjen i at man ikke har planlagt middagen. Hvem har alltid, for eksempel, struttende, begeistret potte basilikum i vinduskarmen til å lage pesto, for eksempel?
Det hender. Men, det er slett ikke alltid.
Og det er i disse situasjonene, som inntreffer temmelig jevnlig, at man må bruke den blomstrende kreatviten man har etter jobb for å gi liv til de bugnende ingrediensene man finner i kjøkkenet. Av oppfinnsomhetens kraft og restene etter andre måltider og ingredienser til overs skal det skapes: Middag.
Dette er helt dagligdags. Og slik var det også denne dagen. Jeg hadde ikke engang pasta.
Men, pasta ble det, åkkesom. Etter at jeg ble komfortabel med å lage pastaen selv, går det som en lek.
Og litt spinat hadde jeg også.
Men, så langt var det ikke nok til å bli et verdig måltid.
Det var først da jeg oppdaget glasset med fetaost at jeg øynet håp. For spinat er nemlig veldig godt sammen med feta. Og hva mer godt med feta? Jo:
paprika
mandler
epler
bacon
tomater
gressløk
honning
mynte
lamb
fiken
oliven
rødløk
vannemelon (sjekk denne!)
salat
timian
rødvinseddik
sitron
valnøtter
squash
Heldigvis hadde jeg valnøtter, sitron (en halv!), litt bacon og noen tomater. Og dermed var det slik middagen ble den dagen. Og, hvem vet, kanskje denne også vil etablere seg som en pastaklassiker?
Prøv den ut!
Les også:
Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god