OPPSKRIFT PÅ RASK MAT MED FISK

Tagine med fisk

Så mye smak på så kort tid. Ska'kke være mulig...

Først publisert Sist oppdatert

Det begynte med TV-serien til Michel Roux og deretter Tareq Taylor på sin tur rundt om i Norden. (Linkene går til videoene vi har lagt ut her på Klikk).

I den siste matserien fra BBCLifestyle er det Bill Granger som er kokk. Han er slett ikke kokk av utdannelse, som er åpenbart for enhver som ser programmene. Det han ikke behersker av kokketeknikker og finesse, tar han igjen med sin enkle, hjemmelagde stil. Han kommer fra et hjem hvor far var slakter og mor var vegetarianer - så han er vant til å hente inspirasjon fra alle kanter.

Det gjør han også i dagens gryte. Han kaller det en tagine, men det er i beste fall en halv sannhet. Han bruker ikke den nordafrikanske, pyramideformede keramikkgryta, men en vanlig kjelen. Faktisk er det eneste som kan minne om "tagine" her krydderblandingen ras el hanout. Krydderblandingen er Nord-Afrikas svar på indisk karri og har mange likheter. Det finnes ingen definerte regler på hva blandingen skal bestå av, men det er vanlig å inkludere kardemomme, nellik, kanel, chili, koriander, spisskum, pepper, paprika, bukkehornskløver og gurkemeie.

Bills matstil er svært, svært enkel. Alle kan lage maten hans. Bare se på den enkle suppa han serverte sist. Eller på cevichen.

Man kan si om Bill at han lager den maten kokkene ikke tør å lage. Så enkel er den.

 

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

Instagram: #klikkmat

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!