Oppskrift på potetcroquetter
Slik lager du potetcroquetter
Med denne oppskriften blir det lett...
Det er vanskelig å forestille seg noe mer allsidig enn en potet. (Nei, jeg hører verken Jarl Goli eller Eli Rygg i hodet nå, gjør du?).
Knollen fra Andesfjellene kan få alle mulige former og teksturer. Om kjærester og andre ting på kjøkkenet var så føyelig som en potet ville livet vært enklere. Det er vi enige om.
Poteter kan forvandles til perfekt potetmos, de mektigste puréer, pommes frites, potetgull, fløtegratinerte poteter eller helt vilt gode ovnsbakte poteter.
(Og for alle som liker å lage mat med poteter har vi samlet oppskriftene her.)
De kan bli silkemyke, sprø eller, aller best, en kombinasjon: Sprø på utsiden og myke inni.
Mange varianter
Én variant av den uimotståelige kombinasjonen av strukturer er potetcrouqetter. De enkleste variantene er faktisk enklere å lage enn å stave.
Prinsippet er å dyppe moste poteter i brødsmuler som steker sprø i olje.
Det er prinsippet. Selv liker jeg å blande inn litt god ost og litt krydder. Hva slags ost og hva slags krydder varierer. Ikke vær redd for å teste ut.
Oppskriften finner du nedenfor!
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (7800 mennesker tar ikke feil...)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
Lavkarbobrødet som smaker godt
Prøv denne indiske smaksbomben
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!