Oppskrift på perfekt kyllingbryst
Hvordan steke kyllingbrystet perfekt
Det er bare én måte å få det perfekt på.
Et kyllingbryst kan være som en gjennomsnittlig frokost: trygt og kjedelig.
Men, et kyllingbryst kan også være som en champagneflaske: knusende, sprø utenpå og saftig inni.
Det er ingen heksekunst å få kyllingbrystet perfekt. Men du må gjøre det riktig. Her kommer en guide til hvordan du får kyllingbrystet perfekt:
1. Bruk en skikkelig stekepanne, helst av jern, som tåler høy temperatur og steker kyllingbrystet jevnt. Dårlige stekepanner klarer ikke å fordele varmen likt.
2. Gni kyllingbrystet inn med salt og pepper.
3. Bruk rikelig med olje. Gjerne så mye at det dekker nesten halveis opp på kyllingbrystet. Du kan blande inn litt smør også (men ikke bare smør. Det vil svi seg).
4. Varm opp oljen til ca 175 grader før du har i kyllingbrystet. Bruk steketermometer.
5. Vær forsiktig når du har i kyllingbrystet. Pass på at du vender kyllingbrystet fra deg så oljen ikke spruter på deg. Bruk gjerne grytevotter.
6. Ikke stek for mange kyllingbryst av gangen. Da vil temperaturen synke for mye i oljen. Om oljen blir for kald blir kyllingbrystet fettete og soggy.
7. Løft kyllingbrystet ut av stekepannen når det er gyllent på begge sider. Bruk hullsleiv. Legg det på en rist det får dryppet av seg.
8. Bruk steketermometer til å måle kjernetemperaturen i kyllingbrystet. I følge USDA (United States Department of Agriculture) skal temperaturen være minst 73 grader. Den bør helst ikke være mer før kyllingen blir tørr. Jo varmere kjernetemperatur, jo tørrere vil kyllingbrystet oppleves.
9. La kyllingbrystet hvile i ca 3 minutter før du spiser det. Hvorfor? Ved steking presses saftene inn mot midten. Når det kjølner spres dem utover i kjøttet igjen. Derfor.
Fikk du lyst til å prøve? Her er noen gode oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 07/05 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.