Oppskrift på panna cotta
Slik lager du panna cotta
Det kan nesten ikke bli enklere.
Panna cotta er enkelt å lage. Vi kan gjerne kalle panna cotta for den enkle lillebroren til vår egen karamellpudding.
Kanskje ikke så enkelt som verdens enkleste hverdagsdessert, men dog.
Allikevel er det så lett at annenhver restaurant har panna cotta på menyen.
Den italienske desserten ser som regel imponerende ut. Det handler ikke om ferdig, bare om fancy former.
Metoden
Prinsippet er nemlig følgende: Kok opp fløte og sukker, ha i gelatin, hell i form og sett i kjøleskapet.
Resten handler om å tilføre smak. Her er det uendelig mange muligheter. Men, noen er bedre enn andre.
Smaken
Det vanligste er vanilje. Og det kan kombineres med det aller meste, for eksempel bær og sjokolade.
Jeg liker at panna cottaen har litt friskhet i seg. Derfor blander jeg inn saften av en lime. Jeg bruker litt av skallet også.
Resultatet blir en ganske frisk dessert som jeg ikke blir lei av.
Sausen
En panna cotta trenger en god saus. Karamellsaus er et opplagt alternativ. Ellers er det veldig godt og enkelt å lage bærsauser (coulis). Her finner du hvordan du lager dem.
Smak
Som sagt, her er det mange muligheter til variasjon, la meg komme med noen forslag:
- rom
- blåbær
- kanel
- cognac
- likør
- sjokolade
Oppskriften finner du nedenfor!
Les også:
Er dette Norges beste viltgryte?
- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Slik blir kyllingen skikkelig saftig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 24/09 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.