Oppskrift på ovnsbakt laks
Ovnsbakt laks
Tre supre måter å lage laks på.
Vi liker laks
I følge fiskaren.no har konsumet av laks doblet seg på ti år. Nå er det bare japanerne og finnene som spiser mer laks enn oss.
Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.
Min favorittoppskrift er den hvor du blander honning og sennep 50/50 og smører utover fisken. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen.
Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er 50 grader. Om du vil være helt på den sikre siden kan du vente til termometeret viser 60. Blir den varmere risikerer du at fisken blir tørr.
Les også: Dobbelt så raskt som pasta
Les også: Slik har du ikke laget eplekake før
Ovnsbakt laks er enkelt
Den andre varianten på lista er også superenkel. Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin. Du kan selvsagt bruke tørket rosmarin også.
Superkokk Bent Stiansen står for den siste varianten. Det er i utgangspunktet en ørret, men den kan byttes ut med laks. Fisken serveres med blomkålpuré og en fin saus med persille og pepperrot.
Les også: Dette er den sunneste yoghurten
Les også: Ni råd for en lykkelig barndom
Nedenfor finner du oppskriftene. Har du noen oppskrifter på bakt laks (eller ørret) du vil dele? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor.
PS Det er ikke noe veien for å lage nydelig middagsmat av røkt laks også. En av mine hverdagsfavoritter er røkt laks med rosépepper og crème fraîche.
Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!
Denne saken ble første gang publisert 18/11 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.