Oppskrift på ostekake
Trikset er å bruke lav varme
Se hvor lett det er å steke ostekaka perfekt.
Det var ingen ringere enn tantene i tv-serien Pantertanter som introduserte meg for konseptet å lage kake av ost.
Jeg var vel tolv-tretten år da jeg ved et uhell satt og så tante for tante smugspise ostekake på TV3. Naturlignok var jeg kritisk til ideen, og tvilte på at dette kunne være godt.
Mye har skjedd siden dengang, og i dag er ostekake en av favorittkakene sammen med blant annet snickerskake, sjokoladekake, gulrotkake og eplekake.
Bak på lav temperatur
En ostekake blir best om den har en kremet og fløyelsmyk konsistens. Den enkleste måten å få til dette på er å bruke litt ekstra tid: Jeg pleier å steke kaka på lav temperatur.
Det tar litt lenger tid, men det blir enkelt å få et godt resultat.
Jeg synes min ostekake er god helt plain. Gjerne med noen friske bær eller med en god coulis - coulis høres proft ut, men er rett og slett en uhyre enkel bærsaus du lager på to minutter.
Vil du likevel ha gelelokk, rømmelokk eller sjokoladestrø? Sjekk ut Sjuves fine ostekake-knep her.
Les også:
Endelig: Verdens beste kjøttboller
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 27/03 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.