Oppskrift på omelett
Omelett på ett minutt
Enkleste måten å lage en kjapp, smakfull og lekker omelett.
Egg er en utrolig bra råvare som kan brukes til omtrent alt - fra aioli og bearnaise til kaker og vafler (med denne oppskriften blir vaflene perfekt).
Med hjelp fra Herr Bacon har det vist seg at egg til og med klarer å kurere fyllesyke.
Kjapp og god omelett
Oppskriften jeg nå skal vise dere har jeg lært av min mor, og er den jeg oftest lager meg når jeg får lyst på omelett til frokost, lunsj eller kvelds.
Jeg må advare om at oppskriften ikke er revolusjonerende på annet vis enn at den er uhyre kjapp å lage og at resultatet smaker som en omelett skal smake.
Om du skal imponere på kjøkkenet så gå heller løs på denne retten med rødbeter (den vil garantert skape furore rundt bordet!).
Det skal gå kjapt
Hele greia med denne omeletten er at det skal gå kjapt og smake godt.
For å oppnå dette bruker jeg kun ett egg og høy varme.
På under ett minutt er omeletten klar, men om flere enn meg skal ha mat må jeg gjøre som med pannekakene og steke flere runder (klikk her og du vil garantert få noen nye ideer til hva pannekaker kan fylles med).
Varier fyllet
Allerede med ett egg, litt salt og et par skiver gulost smaker dette fortreffelig, men du kan også fylle på med flere ingredienser du synes er gode i en omelett.
Bruk da ingredienser som ikke trenger noe særlig varmebehandling. Jeg går som oftest bare for noen kvaster timian eller en blanding av finhakket chili, vårløk og koriander.
Her er en liste med forslag til godt omelettfyll:
- Timian
- Chili
- Dill
- Koriander
- Gressløk
- Tomat
- Spekeskinke
- Skinke
- Vårløk
- Pepper
Skriv gjerne i kommentarfeltet hva du liker å fylle din omelett med!
Fikk du lyst på omelett til middag isteden? Da kan du jo teste ut denne middagsomeletten.
Les også:
Tre forslag til en rask middag
Dette gjør barna mindre kresne
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 22/11 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.