Oppskrift på marinade
Marinaden som funker
Det finnes en enkel måte å få grillkjøttet til å smake godt.

Jeg har tidligere skrevet hvorfor du ikke skal marinere kjøtt. Saken er at det ikke funker på den måten man tror.
Marinader funker kjempebra. Det "trekker" ikke inn i kjøttet, men blir liggende utenpå. Og det holder.
Å kalle dette for en marinade (om man fortsatt tenker på marinade som en saus som går inn i kjøttet) blir feil. Det er mer en penslesaus, selv om det ikke engang Google har hørt om det ordet før. (Jeg tror jeg er førstemann ute på Internett, faktisk. I tilfelle er det andre gang. Første gangen var det kamelkjøttdeig .. ).
Jeg husker ikke helt når, hvor eller hvorfor jeg begynte å lage den. Men grunnen til at jeg fortsatte var at at den er så god og kan brukes både til svinekjøtt, kylling og oksekjøtt. (Den kan pinadø brukes som en pastasaus om du heller den over stekt kjøttdeig og løk også).
Nesten for lett
Oppskriften er så enkel at det nesten er flaut. Du simpelthen kjører en desiliter olje, et helt hvitløkfedd og en rød chili til en jevn masse. Omtrent sånn:
Poenget med denne sausen er at du pensler den på kjøttet mens du griller den. Ha en skål og penslel klar ved siden av grillen. Jeg brukte den sist på svin indrefilet, men har altså brukt den på kylling og oksekjøtt mange ganger.
Nedenfor finner du oppskriften.
Les også:
Slik lages den ekte, italienske pastasausen
Slik lager du spagetti carbonara