Oppskrift på løkringer

Du kan lage løkringer selv

Og det er slett ikke vrient.

OPPSKRIFT PÅ LØKRINGER: Det er på tide å lage løkringer selv. Her er oppskriften.
OPPSKRIFT PÅ LØKRINGER: Det er på tide å lage løkringer selv. Her er oppskriften. Foto: Foto: Panopticon
Sist oppdatert

Lage løkringer selv?

Ja, det går an.

Til denne dag har løkringer vært reservert for "gourmeten" som snubler innom en burgersjappe sent på natta. Han, ja det er mest menn dette, vil skille seg ut og spiser ikke pommes frites. Neida. Han bestilller løkringer.

Og det angrer han ikke på. For de er knasende, sprø, kule og kjempegode.

Dagen etter har han ikke lyst på løkringer.

Og det er denne onde sirkelen jeg har tenkt å bryte. For nå er det på tide å lage løkringer selv.

På samme måte som matindustrien har tatt fra oss hamburgeren, is og pasta har de også tatt fra oss løkringer. Tenk deg om: Har du noensinne fått servert hjemmelagde løkringer noen gang?

Nei vel.

Det er det ikke mange som andre som har heller. Så nå får du sjansen til å være den første som serverer det til noen heldige gjester. Eller, du kan gjøre som meg, jeg lagde løkringene til meg selv og min hjemme-alene-fest. Og skyldte det hele ned med nydelig, hjemmelaget øl. Plutselig var ikke tanken på singellivet så skremmende. Jo, så godt var det.

Hvordan lage løkringer

Du kan i prinsippet lage løkringer alle løktyper, men jeg har aldri sett noen som ikke bruker vanlig, gul løk. Den skjærer du i skiver, litt bredere enn 1 cm. Så dytter du ut ringene av hver skive. Og da blir de selvsagt i ulik størrelse.

Disse skal du først dyppe en røre, så i brødrasp og så steke.

En video med løkringer

Med fare for å diskreditere meg selv, så vil jeg vise fram en video. Den har åpenbare feil og mangler og fraværet av eleganse er total og framtredende. (Jeg holder for eksempel telefonen feil vei og det er ikke engang det verste. At jeg må holde telefonen med en hånd mens jeg utfører prosessen med den andre kan muligens gi meg noen sympatipoeng, men jeg forventer det ikke).

Jeg steker løkringen for lenge. Du ser at den blir svart. Og så kan du se at dette er på slutten - og da blir alltid brødkrummen (brødraspet) litt klumpete. Og oljen blir mørk av all brødkrummen som er stekt. Likevel gir videoen et lite innblikk i hvordan det går til:

</p> </div>

 

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 20/09 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også