Oppskrift på løk- og soppstuing
Dette tilbehøret passer til alt
Kylling, kjøtt, fisk - dette passer til alt.
Du vet om du har lyst på kylling, kjøtt eller fisk. Men tilbehøret er det ofte verre med.
Blomkål? Selleri? Aubergine?
Siden tilbehøret er så vanskelig er det fint å ha noe som er helt safe. Noe man vet funker. Til alt.
Da har du ett sikkert kort.
For meg er det sopp- og løkstuing. Den har fulgt meg som en trofast følgesvenn i mange, mange år.
Oppskriften er enkel: Stek hakket løk blank, ha i soppen, ha i knust hvitløk, stek litt til før du har i fløte - kok til det tykner. Smak til med salt og pepper - og kanskje noen krydderier.
Stort enklere blir det ikke.
Når det gjelder krydder synes jeg det er enklest å holde seg til tørkede urter. Det er enkelt å variere med for eksempel:
- Timian
- Rosmarin
- Estragon
- Oregano
- Basilikum
- Merian
Det er heller ingenting i veien for å bruke en blanding av krydderne. Provence-krydder (som er en ferdigblanding av urter) funger også kjempefint.
Les også:
Slik lager du perfekt potetmos
Her kan du søke blandt over 5.000 oppskrifter
Denne saken ble første gang publisert 02/11 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.