Oppskrift på île flottante

Se hvordan den supre desserten blir til

I dag kan du lære deg en klassisk, fransk dessert på et par minutter.

Først publisert Sist oppdatert

Michel Roux

Michel Roux er en svært merittert kokk. Hans far og onkel drev den legendariske restauranten Le Gavroche, i London. Den åpnet allerede i 1967. Michel tok over i 1991.

Restauranten har to Michelinstjerner og både Gordon Ramsay og Marco Pierre White har jobbet her.

Michel Roux har blitt kjent for et bredere publikum gjennom MasterChef-serien.

I dag kan du lære deg en klassisk, fransk dessert på et par minutter.

Île flottante, denne klassiske franske desserten dukker opp på annenhver meny i hele Frankrike. Om du skal bestille "île flottante", så vet du nå at det uttales "ill floht-aht".

Noen ganger går "île flottante" under navnet "œufs à la neige" som betyr "egg i snø". (Riktignok finnes det ørsmå forskjeller som definerer forskjellen, som at île flottante kan inneholde kjeks trukket i brennevin er en del av desserten).

Île flottante betyr altså flytende øyer. Og desserten består av eggehviter som piskes med sukker (se her hvordan du pisker eggehviter). Dette utgjør de luftige "øyene", og disse "flyter" på en eggesaus som nesten alltid er smaksatt med vanilje.

I videoen over kan du se hvordan Michel Roux lager desserten. Legg særlig merke til hvordan han former og "posjerer" de piskede eggehvitene.

 

I de andre klippene fra serien har Michel Roux vist oss hvordan man lager proff eplekake, ostesouflé og hjemmelaget pasta.

Oppskriften finner du nedenfor!

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!