Oppskrift på lammelår og lammestek
Slik blir lammelåret best
Ingen påske uten lammelår. Her er de beste oppskriftene.
Det er tid for lam. Lammelår er en av de tingene man ikke bør glemme når påsken står for tur.
Om du velger klassisk lammelår, eller en provencalsk lammestek så smaker det uansett godt. Av tilbehør kan du gjerne velge fløtegratinerte poteter og sennepssaus.
Lammelår og rødvin
Til lam drikker du rødvin. Skal du ha selskap, eller dra på hytta, kan kanskje noen av disse pappvinene fra Italia, Frankrike eller Spania være noe for deg. For deg som lurer på hva du bør drikke til aperitiff, sjømat, eller bare foran peisen i ferien, kan du prøve noen av disse anbefalingene.
Ett lammelår holder til 4-5 personer. Er det for eksempel seks personer i selskapet, er det lurt å lage litt ekstra tilbehør. Du kan bruke lammelår både med og uten bein. Lammelår uten bein er enklere å skjære opp, men om du kjøper lår med bein, kan du jo beine ut dette og koke kraft på beinet. Fyll gjerne låret med smør og urter.
Den første oppskriften vi har valgt ut er klassisk lammestek med hvitløk og rosmarin. Det finnes mange andre varianter, men en klassiker blir ikke en klassiker uten grunn.
Les også:
Slik lager du perfekt potetmos
Slik lager du ovnsbakte poteter
Denne saken ble første gang publisert 29/03 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.