Oppskrift på laks à l'unilatéral
Slik smelter laksen på tunga
Sprøtt skinn og laks som smelter på tunga er enkelt.
For noen år siden (rundt 1990?) kom stekemetoden "à l'unilatéral" på moten hos franske restauranter.
Det er definitivt liten grunn til å slutte å steke laksen slik.
Er du ute etter perfekt stekt torsk så les her.
Stekt kun på den ene siden
Teknikken er enkelheten selv.
Unilateral betyr ensidig, og viser til at fisken stekes kun på skinnsiden. Fiskefileten stekes til den er gjennomstekt omtrent halvveis opp, men fortsatt er nesten helt rå oppå toppen.
Laksen får slik skikkelig sprøtt skinn, samtidig som fiskekjøttet garantert ikke tørker ut. Når du tar en bit kommer laksen til å smelte på tunga.
Hele spekteret i temperatur, tekstur og smak gjør dette til en spennende, og ikke minst vanvittig god, matopplevelse.
Sjekk også ut denne artige lavkarbo-retten med laks.
Kan gjennomstekes
Mange velger i dag å bruke metoden, men avslutte stekingen i ovnen slik at fisken blir perfekt gjennomstekt.
Dette er en fordel med fiskeslag som gjør seg best gjennomstekt, men akkurat laksen synes jeg smaker fantastisk slik den er laget i oppskriften under.
Selv om sushi i dag finnes overalt (ikke minst hjemmelaget) er det fortsatt mange som vegrer seg for å spise rå fisk. Det skal altså ikke være noen fare med god oppdrettlaks som er behandlet godt, men spør fiskehandleren din om du er i tvil.
Les også:
Slik lager du perfekte brownies
Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 28/05 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.