Oppskrift på kalkun

Slik tilberedes kalkun

Hvorfor skal du ikke stuffe kalkunen? Her er oppskriften på årets kalkun!

Først publisert Sist oppdatert
Foto: Foto: Erik Hannemann

Kalkun!

Kalkun lager seg ikke selv. Kalkun trenger enn oppskrift. Og særlig fordi mange lager kalkun bare en gang i året.

For mange lar kalkun markere avslutningen på året. Kalkunen har blåst alle konkurrenter av banen i kampen om å bli festens fugl. Gratulerer.

Årets kalkun

Har du aldri laget kalkun før? Eller husker du ikke hvordan du gjorde i fjor? Ble kalkunen tørr?

Slapp av, dette går fint. Rent kjøkkenpolitisk er det lite som skiller en kylling fra en kalkun. Prinsippet er at kjøttet skal bli 70 grader. Da blir det ikke tørt.

Det aller beste er å skaffe seg et digitalt steketermometer. De er ikke dyre og fåes i kjøpt mange steder (Jernia, Nille, Claes Ohlson etc). Termometeret er også fantastisk å bruke til fisk og kjøtt.

Ikke stuffing i kalkun

I oppskriften du finner i videoen er det ikke stuffing i kalkunen.

Hvorfor?

Jo, fordi stuffingen gjør at du må steke kalkunen enda lenger og dermed risikerer du at kjøttet tørker ut. Ferdig snakka. Sjekk ut videoen og print ut oppskriften nedenfor!

Det er vanlig å servere kalkunen med waldorfsalat.

Har du lyst på noe annet til kalkunen? Da kan du sjekke ut disse forslagene

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Foto: Foto: Erik Hannemann