Oppskrift på hjemmelaget pinneis

Slik lager du god pinneis

Det er nå du skal lære å lage iskrem!

HJEMMELAGET PINNEIS: Det er ikke sikkert du behøver en pinne...
HJEMMELAGET PINNEIS: Det er ikke sikkert du behøver en pinne... Foto: Foto: Erik Hannemann
Først publisert Sist oppdatert

Har du sett pene bilder av hjemmelaget is på pinne?

Vel, det har jeg også. Og så fikk jeg akutt lyst til å lage det.

Men, ispinner...? Hvor finner jeg det?

De er ikke å få kjøpt på super'n.

Dette var uansett en søndag. Så jeg hadde ikke anledning til å ta turen til en hobbybutikk. Løsningen var å kjøpe en saftis og bare la den smelte under varmt vann (jeg kan ikke fordra saftis...).

Løsningen for deg som har litt bedre tid er langt rimeligere og mer praktisk. Ispinneprisene på nettet er god lesing for en som vil lage egne ispinner. Et kjapt søk i butikker på nettet viser at du får 200 ispinner for KR 37,50 - og det kan sikkert fåes enda billigere.

Men, problemene stoppet ikke der. For, jeg hadde heller ingen form å fryse dem inn i heller!

Men, nå skulle jeg ha pinneis. Og den beste måten syntes å være et pappkrus.

Og da ble det sånn.

En pappkrus ble pakket med iskrem (som ikke var for hard) og ispinnen ble stukket inn. Etter litt tid i fryseren hadde jeg endelig en pinneis!

Moralen i historien om ispinnen er: Du trenger selvsagt ikke ispinne.

Du kan spise isen fra en skål, slik som vanlige folk.

Men, da ville det selvsagt ikke vært det samme. Eller?

Og jeg kan høre at noen tenker: Kjøp deg et sånn sett med former og pinner!

 

OK - jeg skal tenke på det.

 

Oppskrifter på is

Når sola skinner begynner jeg, som nordmenn flest, å tenke på is. En måte å få tiden til å gå på en sykkeltur (for eksempel) er å klekke ut nye iskremoppskrifter.

 

På våren synes jeg det er opplagt at jordbæris er en vinner.

Siden jeg er en uhelbredelig sjokoladefantast har jeg også en oppskrift på en mørk, mørk, mørk sjokoladeiskrem som jeg aldri blir lei.

En av mine absolutte favoritter er isem med karamell og pinjekjerner - den er faktisk helt overlegen!

 

Jeg legger ved flere oppskrifter her. Det er bare å forsyne seg!